Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
SERIÁl: Na cestách s Lajkitom. Tipy na výlet v Trnavskom kraji
Zdielať na

SERIÁl: Na cestách s Lajkitom. Tipy na výlet v Trnavskom kraji

Blíži sa víkend a vy si opäť lámete hlavu nad tým, kam vyraziť? Nechajte rozhodovanie na nás! Portál Lajkit.sk vám každý pondelok prinesie tipy na výlet vo vašom okolí. Dnes vám poradíme, kam sa zatúlať v Trnavskom kraji.

1. Smolenický zámok

Rozprávkový zámok nachádzajúci sa v obci Smolenice patrí k najvýznamnejším romanticky upraveným stavbám na Slovensku, čo z neho robí vyhľadávané miesto pre svadby či konferencie. Aj z tohto dôvodu je zámok verejnosti sprístupnený len sčasti, a to nádvorie, vyhradené miestnosti a záhrady. K pamiatke vedie asfaltová cesta, čo uvítajú nielen cyklisti, ale aj mamičky s kočíkmi.

2. Jaskyňa Driny

Kúsok od Smoleníc sa ukrýva kvapľová jaskyňa Driny. Rozlohou je síce menšia a menej bohatá na výzdobu, no najmä malých návštevníkov poteší množstvo netopierov, ktoré poletujú ponad hlavu počas 30-minútovej prehliadky. Driny sú zároveň jedinou sprístupnenou jaskyňou na západnom Slovensku.

3. Malkia Park

Zoologická záhrada Malkia Park poteší najmä deti. Nachádza sa v Podunajskej nížine pri obci Orechová Potôň. Prvoradým cieľom zoo parku je záchrana zvierat z cirkusov, pričom útočisko tu našli najmä mačkovité šelmy. Zároveň ide o jedinú ZOO na Slovensku, kde môžete na vlastné oči vidieť mimoriadne vzácneho snežného leoparda.

4. Kúpeľný ostrov Piešťany

Piešťany majú ako kúpeľné mesto dlhoročnú tradíciu. Aj keď sa nechystáte práve do kúpeľov, kúpeľný ostrov vám so svojimi parkmi, hotelmi a turistami navodí atmosféru zahraničia. Peši sa na druhú stranu Váhu dostanete cez Kolonádový most, autom to zvládnete cez Krajinský most.

5. Katarínka Dechtice

O zrúcanine kláštora svätej Kataríny Alexandrijskej medzi Dechticami a Naháčom častokrát netušia ani domáci. Dôvodom môže byť poloha hradu, ktorý z okolitých ciest takmer nevidno. Ruina františkánskeho kostola pôvodne chátrala, až kým miesto neobjavili mladí nadšenci. Vďaka nim pribudla v okolí areálu Katarínky železničná trať v dĺžke 200 metrov. Zároveň ide o skvelé miesto, kde sa každoročne usporadúvajú rôzne podujatia a tábory.

@priskafabianova - - #regrann

Príspevok, ktorý zdieľa FABULOUS SLOVAKIA (@fabslovakia),

Súvisiace články