Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Keď staré železo nepatrí do šrotu: Neuveríte, prečo uprostred púšte parkuje legendárny Chrobák!
Zdielať na

Keď staré železo nepatrí do šrotu: Neuveríte, prečo uprostred púšte parkuje legendárny Chrobák!

Predstavte si, že kráčate púšťou a uprostred ničoho sa pred vami zrazu týči vozidlo nemeckej výroby. Nie, nemusíte sa báť o svoje psychické zdravie, nejde totiž o žiadnu fatamorgánu. Legendárny Chrobák má za cieľ prilákať turistov, ktorí môžu v útlom autíčku dokonca aj prespať.

Prťavý Volkswagen je dôkazom toho, že nie každé staré železo patrí do šrotu. Jeho majiteľ Mohammed al Malaheem ho premenil na ubytovanie rovno uprostred divokej jordánskej púšte v tamojšej dedine Al Jaya. Návštevníci v tejto oblasti nájdu okrem pokojnej odľahlej krajiny napríklad aj hrad Montreal z 12.storočia.

"Táto dedina je mojím domovom, kde som sa narodil, vyrástol a žil. Projektom som chcel dosiahnuť, aby sa toto miesto ocitlo na turistickej mape, pretože ponúka najkrajšie výhľady v celom regióne," povedal Malaheem podľa Business Insider.

Nový rekord?

Aj keď by ste tomuto "hotelu" sotva udelili päť hviezdičiek, dvom osamelým dobrodruhom ponúka dokonalé útočisko. Istú mieru súkromia sa podarilo Malaheemovi dosiahnuť pomocou ručne vyšívaných obliečok a vankúšov. V blízkej jaskyni sa tiež nachádza "lobby", kde Malaheem ponúka turistom občerstvenie. Návštevníkom je takisto k dispozícii kiosk s ponukou starožitných šperkov, artefaktov, medených predmetov a iných suvenírov.

Hoci Chrobák víta turistov tabuľou "najmenší hotel na svete", pravdou je, že na zápis do Guinnessovej knihy rekordov si zrejme bude musieť ešte počkať. Týmto titulom sa totiž v súčasnosti pýši Eh’häusl Hotel v nemeckom Ambergu s rozlohou 53 štvorcových metrov.

Nahliadnite spolu s nami do hotelu uprostred púšte:

Súvisiace články

Najčítanejšie