Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Toto ste ešte nevideli! Prichádza nová móda, svadobné šaty zo záchodového papiera
Zdielať na

Toto ste ešte nevideli! Prichádza nová móda, svadobné šaty zo záchodového papiera

NEW YORK / Obliekli by ste si vo svoj svadobný deň šaty z toaletného papiera? Pre niekoho nepredstaviteľné, no tento trend sa vo svete stáva stále populárnejším. Šaty z neho sú naozaj nádherné. Šikovné krajčírky totiž aj z takej bežnej veci, ako toaletný papier, dokázali vytvoriť skvosty.

Každoročná súťaž amerického svadobného salóna sa niesla v hesle "Štýlovo a lacno". O súťažiacich nebola núdza. Svoje dizajnérske umenie mali možnosť predviesť na menej lákavom materiály, použiť museli toaletný papier.

Náročnú úlohu s nadhľadom zvládla návrhárka Kari Curletto. "Nechala som sa inšpirovať motýľmi. Páči sa mi totiž myšlienka tej premeny – z toaletného papiera na svadobné šaty. Chcela som to poňať trošku étericky." Matka dvoch detí si za svoje dielo odniesla okrem prvej ceny aj šek na 10 tisíc dolárov.

Na víťazný model potrebovala šikovná krajčírka 10 veľkých balení toaletného papiera. S netradičným materiálom pracovala ako s najluxusnejšími látkami. Šila, krepovala a lepila približne týždeň. Jej šaty teraz poputujú do aukcie. Výťažok z predaja chce svadobný salón použiť na charitatívne účely. 

Súvisiace články