Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krava, ktorá si zaslúži rešpekt: Odmietla skončiť ako mäso na stejky a utiekla žiť na opustený ostrov
Zdielať na

Krava, ktorá si zaslúži rešpekt: Odmietla skončiť ako mäso na stejky a utiekla žiť na opustený ostrov

Kravy vraj nie sú práve najmúdrejšie stvorenia a s pokorou prijímajú svoj údel, že končia ako mäso na stejky. Poľská "krowka", o ktorej je reč, je však svetlou výnimkou. Ostatným štvornohým priateľkám dokázala, že má guráž a s tvrdohlavosťou býka sa vzoprela svojmu osudu.

Príbeh, ktorý sa odohral na juhu Poľska, by sa mohol pokojne nazvať aj "Ako krava ušla hrobárovi z lopaty". Farmár, ktorého tamojšie médiá opisujú len ako Lukasza, mal v úmysle odviezť kravu na bitúnok. Tá však mala so svojím životom iné plány. Namiesto toho, aby skončila na tanieri, sa rozbehla, preskočila železný plot a rozbehla sa smerom k tamojšiemu jazeru.

Odvážny počin sa ale nepáčil jej majiteľovi. V snahe chytiť ju si na pomoc zavolal ďalších zamestnancov, no hrdinka nášho príbehu zlomila jednému z nich ruku. V snahe zachrániť si život pokračovala ďalej vo svojom úteku smerom na opustený ostrov, ktorý uvidela v strede jazera. Podľa Lukasza plávala, čo jej sily stačili. Niekoľkokrát sa dokonca ponorila aj pod vodu.

​Aj keď sa Lukasz snažil dostať kravu späť, vôbec neuspel. O pomoc dokonca požiadal aj hasičov, no dobytok pred mužmi v uniformách ušiel na susedný ostrov. Farmár teda rezignoval a dnes jedinej obyvateľke ostrova dováža jedlo. Nad zvieraťom bdie dokonca aj ochranná ruka zákona. Starosta mesta Czeslaw, v ktorom sa kuriózny prípad odohral, prikázal, aby krava žila na tomto ostrove.

Súvisiace články