Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Do poštovej schránky sa nasťahovali nájomníci
Zdielať na

Do poštovej schránky sa nasťahovali nájomníci

Nezvyčajní nájomníci sa usadili na dvore Gondovcov v Detve. Už vyše mesiaca obývajú poštovú schránku domácich. Dokonca aj poštárka si musela zvyknúť nechávať poštu pri plote aby malých nájomníkov nevystrašila.

Neobvyklý domček si vybrala rodina sýkoriek. Neodradila ich ani rušná ulica, ani zvedavá poštárka. Samotní majitelia schránky nevedeli čo sa deje, keď miesto pošty dostávali halúzky. 

"Dcéra začala dostávať zvláštnu poštu, kadejaké halúzky, sme mysleli, že nejakí huncút," hovorí Anna Gondová, ktorá v dome býva. Zvláštna pošta ale pribúdala a z malých delikventov sa vykľul párik sýkoriek. Poštová schránka sa im videla ako ideálne miesto na založenie tohtoročnej rodiny. "Sýkorky sú dutinové hniezdiče a tých dutín v prírode nie je veľa, tá poštová schránka sa im zdá preto veľmi dobrý," schválila ich výber Miroslav Saniga z Ústavu ekológie a lesa.

Majitelia domu prijali nových nájomníkov a dokonca nechali oznam pre poštárku. Zásielky im necháva na plote a dvierka schránky nikto neotvára. Rodinka má dokonalé súkromie a z vajíčok sa už vyliahli mláďatá. Sýkorky sa majiteľom za ich "pohostinnosť" odplácajú tak, že chránia záhradu od škodcov.

Súvisiace články