Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jednoduché, no účinné masky na tvár. Vyrobte si ich doma
Zdielať na
Móda

Jednoduché, no účinné masky na tvár. Vyrobte si ich doma

Archívne video

Ak máte problémy s vráskami alebo s neželanými chĺpkami na tvári, vyskúšajte tieto jednoduché masky. Sú z prírodných ingrediencií a ich výroba je veľmi jednoduchá.

Príroda nie je len krásna, ale aj užitočná. Dokazujú to aj nasledujúce masky na tvár, ktoré si dokážete vyrobiť aj doma. Podľa Bright Side potrebujete iba pár ľahko dostupných ingrediencií. 

Maska proti vráskam

Potrebujeme: vazelínu, 1 lyžicu mandľového alebo olivového oleja, 1 vaječný žĺtok, 1 čajovú lyžička medu a 1 zrelé avokádo.

1. Vazelínu si zohrejeme, kým nebude tekutá (v hrnci na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre)

2. Do nej pridáme med a dobre premiešame. Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie. Dôležité je ako posledné pridať žĺtok. Miešame, kým sa nám nevytvorí jednotná hmota. 

Pred tým ako si masku nanesieme na tvár, necháme ju aspoň 5 minút odstáť. Tvár si pred nanášaním poriadne umyjeme, osušíme a počas nanášania niekoľko minút masírujeme pomocou prstov. Necháme asi 30 minút pôsobiť a potom ju zotrieme tampónmi na odličovanie a čistiacou vodou.

Maska proti chĺpkom na tvári

Na masku proti chĺpkom potrebujeme 2 čajové lyžičky múky, 1/4 čajovej lyžičky kurkumy, 3 – 4 čajové lyžičky čerstvého mlieka, 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy a 1 čajovú lyžičku kokosového mlieka. 

Všetky ingrediencie miešame v miske dovtedy, kým sa nám nevytvorí pasta, ktorá by mala vyzerať ako žltá olejová hmota. 

Tenkú vrstvu masky si nanesieme na tvár, vyhýbame sa ale oblasti okolo očí a obočia. Necháme ju 10 minút schnúť a zaschnutú ju začneme z tváre pomaly odstraňovať. Potom tvár umyjeme teplou vodou a vysušíme jemným uterákom. 

Súvisiace články