Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Umelcom sa hranice nekladú: Vysoké topánky v tvare holubov
Zdielať na

Umelcom sa hranice nekladú: Vysoké topánky v tvare holubov

Japonská umelkyňa je okrem iného aj milovníčkou zvierat. Po novom prišla s nápadom, ako nevyplašiť holubov na chodníku. Chcela sa medzi nimi prechádzať. Kúpila si teda lacné, čierne topánky a z látky a dekorácií im dala podobu holubov. Jej nápad onedlho obletel svet.

Dizajnérka Kyoto Ohata sa chcela priblížiť k holubom v parku blízko jej domu bez toho, aby ich vyplašila. Prišla s geniálnym krytím. Teda aspoň pokiaľ ide o jej nohy. 

Holuby chodia do zadu

Pár vysokých topánok vyzerá takmer ako živé holuby. Na opätok prilepila oranžové prúžky, ktoré pripomínajú vtáčie nohy. Smerujú teda opačne. Hlava holuba je zo zadu chodidiel, po bokoch sú krídla a chvost sa spája k špičkám nôh. Holuby chodia po spiatočky. Napriek tomu vyzerajú celkom reálne. Ako materiál použila vlnu, jednotlivé časti namaľovala a navrstvila na seba. Najdlhšie trvala výroba peria a krídiel. 

Viac ľudí ako holubov

Topánky už stihla Kyoto aj vyskúšať v miestnom parku v japonskom meste Taitō. Niekoľko holubov sa dostalo do bezprostrednej blízkosti topánok, čo okoloidúcich ľudí pobavilo, ale zároveň boli v úžase. Neprestávali si jej módny kúsok fotiť, uvádza portál Daily Mail. Kyoto sa na svojej stránke neskôr vyjadrila, že paradoxne zaujala viac ľudí, ako samotných vtákov.   

Zdielať na

Súvisiace články