Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tip na sexy bronz bez opaľovacích krémov. Na scénu prichádzajú morské riasy
Zdielať na

Tip na sexy bronz bez opaľovacích krémov. Na scénu prichádzajú morské riasy

Britskí vedci prišli na to, že výťažky z rias obsahujú látky, ktoré chránia pred slnkom. Sú šetrné k ľudskej pokožke, na rozdiel od syntetických krémov na opaľovanie.

Obľúbenou činnosťou počas letných mesiacov je opaľovanie. Podľa vedcov však nemusíme používať drahé krémy s vysokým ochranným faktorom. Dostatočnú ochranu nám ponúka sama príroda. Riasy, o ktorých výskyt nie je núdza, sa musia samy chrániť pred silným slnkom. Obsahujú zložku, ktorá sa dá ľahko aplikovať aj na ľudskú pokožku a je k nej šetrnejšia ako samotné krémy, ktoré dráždia pokožku, narúšajú hormonálny cyklus v tele a v neposlednom rade ich používanie škodí životnému prostrediu.

Vedci sa snažia využiť túto riasu najviac ako sa dá a lobujú za ich uvedenie do sveta kozmetiky. "Tieto prírodné látky môžeme začleniť do výrobkov, ktoré používame každý deň. Napríklad opaľovacie krémy, ale aj hydratačné mydlá, či šampóny," hovorí profesorka univerzity v Swansea, Carole Llewellyn.

Táto novinka nebude zákazníkov stáť veľa. Keďže riasy majú schopnosť prežiť v extrémnych podmienkach, darí sa im veľmi dobre a sú schopné rásť takmer kdekoľvek.

Súvisiace články