Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Facebook robí čistky. Živých ľudí oddelil od fanpages
Zdielať na

Facebook robí čistky. Živých ľudí oddelil od fanpages

To, čo Facebook najskôr len testoval, dnes povinne zavádza pre všetkých svojich užívateľov. Oddelením príspevkov vašich priateľov od fanpages vytvorila najväčšia sociálna sieť nový informačný kanál, na ktorom pravdepodobne plánuje zarobiť. Ľuďom sa revolučná novinka nepozdáva.

Ak ste sa zľakli, kam zmizli príspevky vašich obľúbených stránok, ktoré ste poctivo lajkli, nemajte obavy. Facebook ich najskôr automaticky presunul do nového priečinku, čím vytriedil organický obsah od fanpages.

redakcia/VP

​​Kým doteraz ste všetok svoj sledovaný obsah našli v kolónke Novinky (News), po novom sa príspevky firemných profilov či neplatených stránok zobrazujú vo feede s názvom Prieskumník (Explore). Novú ikonku rakety nájdu používatelia desktopov vľavo hore, v mobilnej aplikácii sa prieskumník nachádza na spodnej navigačnej lište.

Cieľom novej funkcie je podľa spoločnosti pomôcť ľuďom objaviť viac zaujímavého obsahu, keďže sa im budú zobrazovať aj príspevky, ktoré sledujú ich priatelia. "Začíname rozširovať komplementárny informačný kanál o populárnych článkoch, videách a fotografiách, ktoré sa automaticky prispôsobia každej osobe na základe obsahu, ktorý by mohol byť pre nich zaujímavý. Od ľudí sme počuli, že požadujú jednoduchý spôsob, ako preskúmať relevantný obsah zo stránok, s ktorými sa doposiaľ nestretli," dodal pre portál Techcrunch.com hovorca Facebooku.

Súvisiace články