Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zakázali rozmnožovanie delfínov
Zdielať na

Zakázali rozmnožovanie delfínov

PARÍŽ / Nový zákon o delfínoch rozhádal Francúzov. Zoologickým záhradám totiž zakazuje ich rozmnožovanie. Zatiaľ čo ochrancovia zvierat sú z toho nadšení, šéfovia zábavných parkov sa hnevajú. Tvrdia, že tento zákaz ich delfínom uškodí.

Majitelia zábavných parkov na juhu Francúzska sa búria nad zákonom, ktorý zamedzil rozmnožovanie delfínov a kosatiek chovaných v zajatí. 

Ide o dobro zvierat

Podľa zákona je takéto rozmnožovanie zlé, opak si myslia majitelia parkov. Pôjdu vraj proti prírode. "Aby sme ho mohli uplatniť, budeme musieť vystaviť zvieratá veľkému stresu. Oddelíme ich od seba a napcháme ich liekmi. To predsa nie je normálne," hovorí predstaviteľ zábavného parku Jon Kershaw.

Ochrancovia zvierat sa radujú. Ich cieľom je nielen zamedziť rozmnožovaniu, ale presadiť aj to, aby zvieratá držané v zajatí boli vypustené do voľnej prírody. Obe strany pritom vyhlasujú, že im nejde o nič iné, ako o dobro zvierat.

Koniec šou

Zákaz rozmnožovania delfínov v zoologických záhradách bude postupne viesť k istému koncu predstavení, na ktoré sa tešia tisíce ľudí. "Bolo to nádherné. Podľa mňa sa tu o zvieratá veľmi dobre starajú. Vyzerali spokojne,"  povedal Stephen Raczinski, ktorý sa tiež prišiel na delfínov pozrieť. Vidieť delfíny na vlastné oči nemôžu na každom rohu. O to viac si šou cenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie